ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Μόνο τα προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα γνησιότητας έχουν λάβει έγκριση CPA.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Πώς ξέρετε ότι πρόκειται για αυθεντικά προϊόντα;

Μπορείτε μέσα σε μια στιγμή να αναγνωρίσετε τη χαρακτηριστική γεύση και ποιότητα του αγαπημένου σας καφέ, της σοκολάτας που προτιμάτε ή της αγαπημένης σας μπίρας. Αυτή η σταθερότητα επιτυγχάνεται παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες όσον αφορά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την επεξεργασία και την αποθήκευση μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη γεύση των αρχικών συστατικών. Πρόκειται μάλιστα για μια σταθερότητα που βασίζεται στα διεξοδικά και επιστημονικά μέσα που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί τροφίμων για να διαχειρίζονται τις μεταβολές του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτά τα μέσα περιλαμβάνουν την ιχνηλασιμότητα, καθώς και εξειδικευμένους δοκιμαστές, μαζί με τεχνικές υψηλής τεχνολογίας με τις οποίες παρακολουθείται εξονυχιστικά η πολύπλοκη σύνθεση των συστατικών που περιέχονται στα μείγματα. Να γιατί αρκεί μια γευστική δοκιμή για να καταλάβετε αν πρόκειται για το αυθεντικό προϊόν ή όχι.

Πώς γίνεται η σύγκριση των συμπληρωμάτων;

Πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των συμπληρωμάτων που παίρνετε, αν δεν μπορείτε να βασιστείτε σε απλά χαρακτηριστικά όπως η γεύση, η μυρωδιά ή η υφή; Πρόκειται για ένα σημαντικό ερώτημα, επειδή περιμένουμε από τα συμπληρώματά μας να προσφέρουν οφέλη για την υγεία τα οποία επηρεάζουν τη ζωή μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η γεύση του αγαπημένου μας τροφίμου ή ποτού. Δυστυχώς, όμως, τα συμπληρώματα που περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα είναι πολύ σύνθετα για να μπορέσουν οι ανθρώπινες αισθήσεις να διακρίνουν τις διαφορές τους και να τα συγκρίνουν. Και, όπως υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα των συστατικών και των μειγμάτων τους στα τρόφιμα και τα ποτά, έτσι υπάρχουν διαφορές και στην ποιότητα των διατροφικών συμπληρωμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα φυτών.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ

Το ότι ένα συμπλήρωμα περιέχει ένα συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα προσφέρει στην υγεία το όφελος που συχνά αποδίδεται στο συγκεκριμένο εκχύλισμα. Οι αντικειμενικές κλινικές δοκιμές, που βασίζονται σε συγκρίσεις με εικονικά σκευάσματα, μπορούν να αποδείξουν μόνο τα οφέλη πολύ συγκεκριμένων συστατικών, που προέρχονται από συγκεκριμένο φυτό, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με συγκεκριμένο τρόπο. Συνεπώς, το να ισχυριστεί κανείς ότι όλα τα εκχυλίσματα από ένα φυτό, ή από συγκεκριμένο σημείο του φυτού, θα προσφέρουν τα ίδια οφέλη, θα ήταν σαν να ισχυριζόταν ότι όλοι οι καφέδες έχουν την ίδια γεύση. Άρα η σύγκριση των συμπληρωμάτων μπορεί να έχει κάποιο νόημα μόνο όταν όλα τα κριτήρια που πραγματικά καθορίζουν την ποιότητα των συμπληρωμάτων είναι ακριβώς τα ίδια.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ουσιαστικά κριτήρια

Το πρώτο κριτήριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε ένα συμπλήρωμα είναι το εάν το συγκεκριμένο εκχύλισμα όντως χρησιμοποιήθηκε στις επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν τη βιοδιαθεσιμότητά του και τους ισχυρισμούς για την υγεία που αναφέρονται στην ετικέτα.

Το δεύτερο κριτήριο είναι το εάν υπάρχουν συστήματα που παρακολουθούν και ελέγχουν τη σύνθεση και την ποιότητα του εκχυλίσματος σε κάθε παραγόμενη παρτίδα, αντίστοιχα με τα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Αφού ελέγξετε αυτά τα δύο κριτήρια, το τρίτο και τελικό κριτήριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε ένα συμπλήρωμα είναι να ελέγξετε αν πρόκειται για ένα καθιερωμένο, ασφαλές και επιτυχημένο προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η MASQUELIER’s® πληροί όλα αυτά τα κριτήρια.

Βεβαιότητα αυθεντικότητας

1ον. Η MASQUELIER’s® σάς προσφέρει τη βεβαιότητα των αυθεντικών συστατικών, τα οποία βασίζονται σε δεκαετίες κλινικής και επιστημονικής έρευνας από τον Jack Masquelier. Αυτή η έρευνα συνεχίζεται από την International Nutrition Company (I.N.C.) έως σήμερα. Τα οφέλη των αυθεντικών ολιγομερών προανθοκυανιδινών της MASQUELIER’s® για την υγεία των μικροαγγείων έχουν τεκμηριωθεί σε 27 κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και σε δεκάδες επιστημονικές και εργαστηριακές μελέτες.

2ον. Η MASQUELIER’s® σάς προσφέρει τη βεβαιότητα της αυθεντικής συνταγής, η οποία ακολουθεί με ακρίβεια το συνολικό μείγμα και τη σύνθεση που είχε παρασκευάσει ο Jack Masquelier. Αυτή η βεβαιότητα στηρίζεται σε πιστοποιημένες με ISO δοκιμές κορυφαίου επιπέδου και σε ανάλυση πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού και κύριων συνιστωσών. Συνολικά, αυτό το σύστημα ονομάζεται Complex Phytonutrient Authentication (σύνθετος έλεγχος ταυτοποίησης φυτοθρεπτικών συστατικών, CPA).

3ον. Η MASQUELIER’s® σάς προσφέρει τη βεβαιότητα ότι τα συστατικά της έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνιους χρήστες που θεωρούν τα συστατικά της MASQUELIER’s® τον ακρογωνιαίο λίθο της αγωγής που ακολουθούν για την υγεία τους.

Κάθε παρτίδα της MASQUELIER’s® που φεύγει από το εργοστάσιο πληροί εγγυημένα και τα τρία κριτήρια πιστοποίησης, έχοντας έτσι κερδίσει τη σφραγίδα γνησιότητας MASQUELIER’s®.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ

Σύνθετος έλεγχος ταυτοποίησης φυτοθρεπτικών συστατικών (CPA)

Ο σύνθετος έλεγχος ταυτοποίησης φυτοθρεπτικών συστατικών (Complex Phytonutrient Authentication) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που έχει στόχο τη διατήρηση μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης σύνδεσης με την αρχική σύνθεση των συστατικών που αναπτύχθηκαν από τον καθηγητή Masquelier. Αποτελείται από:

  1. Λεπτομερή και εξονυχιστική ιχνηλασιμότητα από την περιοχή της καλλιέργειας έως το εκχύλισμα.
  2. Ταυτοποίηση των συγκομιζόμενων προϊόντων μέσω DNA.
  3. Σχολαστική εφαρμογή μεθόδων ακριβείας για την εκχύλιση.
  4. Μεθόδους ταυτοποίησης με υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC) για συγκεκριμένες ουσίες.
  5. Δοκιμές ασφάλειας για φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα και μικρόβια.
  6. Παρακολούθηση της συνολικής μοριακής σύνθεσης με ανάλυση πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR) και κύριων συνιστωσών (PCA).

Ο συνδυασμός αυτών των μεθόδων αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι δεκαετίες παγκόσμιας ασφαλούς και ωφέλιμης χρήσης των αυθεντικών συστατικών και τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη τους θα αντικατοπτρίζονται σε κάθε παραγόμενη παρτίδα των συστατικών MASQUELIER’s®. Η σφραγίδα γνησιότητας MASQUELIER’s® αποτελεί απόδειξη ότι το προϊόν πληροί όλες τις απαιτήσεις γνησιότητας, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι προσφέρει τα οφέλη για τα οποία έχει γίνει ευρέως γνωστό.

Hide title
On